Referat: Royal Antwerp – FC Barcelona 3 - 2

© Getty Images
// Royal Antwerp

FC Barcelona: Peña, Fort (Cancelo 60’), Koundé, Christensen, Balde, Romeu (Gündogan 60’), Sergi Roberto (Casadó 76’), Fermín (Pedri 60’), Torres, Lewandowski (Guiu 73’), Yamal

Bænk: Cancelo, Araujo, Pedri, Gündogan, Felix, Raphinha, Astralaga, Alarcón, Casadó, Kochen, Cubarsí, Garrido og Guiu

Mål: 1-0 Vermeeren (2’), 1-1 Torres (35’), 2-1 Jannsen (56’), 2-2 Guiu (90’), 3-2 Ilenikhena (90’)

Barca gæstede Royal Antwerp i sidste runde af Champions Leagues gruppespil, hvor Xavi og hans spillere på forhånd var kvalificeret til ottendedelsfinalerne. Derfor valgte Barca-træneren at spare flere af de sædvanlige stamspillere fra start.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art

Kampen fik en forfærdelig start for Barca, da Peña spillede en svær bold ud til Romeu, der presset sendte den i fødderne på hjemmeholdets Vermeeren. Han takkede for gaven ved at gøre det til 1-0. Barca satte sig tungt på spillet og Antwerp stillede sig tilbage for at forsvare sig med fem mand i bagerste kæde. Hjemmeholdet virkede ikke pressede overfor Barcas overtag og de havde også overskud til et par omstillinger, der dog ikke førte noget med sig.

Barca har tydeligvis svært ved at finde huller i den belgiske defensiv og samtidig var det catalanske spil præget af forkerte beslutninger. Balde forsøgte at skabe noget og det samme gjorde Yamal i den modsatte side, men uden at der kom noget ud af det. Først da man var nået hen til kampens 35. minut lykkedes det Barca at skabe en åben mulighed og så var der til gengæld også fuldt udbytte. Det var Yamal der lagde en skarp pasning til den fremstormende Torres, der ekspederede bolden i nettet til 1-1.

Det begyndte at koge lidt mellem de to holds spillere og det gav en del spilstop. Barcas spil fungerede fortsat ikke og de lykkedes ikke med at skabe flere muligheder, inden at dommeren fløjtede til pause efter en tandløs og uinspireret indsats af Barca, der intet kunne indvende mod pausestillingen efter de første 45 chancefattige minutter.

I det 49. minut troede Antwerp at de var kommet foran igen, da Vermeeren udnyttede skidt forsvarsspil af Koundé til at sende bolden i nettet, men målet blev annulleret for en snæver offside. Her var heldet med Barca. To minutter efter fik Yamal en kæmpe mulighed i det belgiske felt, men hans afslutning prellede af på overliggeren. Lige efter var der dramatik, da Sergi Roberto fik direkte rødt kort for en hård tackling, men VAR greb ind og dommeren ændrede det til en advarsel. Dramatikken fortsatte, for i det 56. minut blev bolden pillet fra en tøvende Romeu foran eget felt og det gav chancen til Jahnsen, der sendte bolden i nettet til 2-1. Skidt aktion af Oriol Romeu.

Xavi reagerede ved at sende Pedri, Cancelo og Gündogan på banen i stedet for Fermín, Fort og Romeu. Netop Pedri fik muligheden for at udligne i det 66. minut, men bolden blev blokeret til hjørne. Barca fik presset hjemmeholdet tilbage i eget felt og jagten på en udligning gik ind. Det holdt dog ikke Antwerp fra at forsøge sig med omstillinger og efter 72 minutter havde de en afslutning tæt over mål efter et hjørnespark. Kort efter blev Lewandowski og Sergi Roberto afløst af de unge Marc Guiu og Casadó.

Barca satte alt ind og Antwerp var nærmest belejret i eget felt, hvor det blev til en række hjørnespark der ikke førte til noget. Først i det 86. minut kom det til en afslutning, men målmanden tog sig af skuddet fra Koundé. Der var trængsel i det belgiske felt og de indlæg eller pasninger der kom, blev afvist af hjemmeholdets forsvar. Da man havde taget hul på dommerens tillægstid, fik Barca frispark udenfor feltet. Her sendte Gündogan bolden ind i feltet, hvor Marc Guiu kom højest og headede den i nettet til 2-2. Netop som man troede at Barca havde reddet lidt af æren, koksede det totalt i det catalanske forsvar, så Ilenikhena kom helt fri og sikkert gjorde det til 3-2. Frustrationerne lyste ud af Xavi på sidelinjen. Mere skete der ikke og Barca måtte se sig besejret efter endnu en skuffende indsats.