Referat: Las Palmas – FC Barcelona 1 - 2

FC Barcelona: Peña, Cancelo (Christensen 11’), Araujo, Koundé, Balde, De Jong, Gündogan, Sergi Roberto (Fermín 71’), Torres (Roque 78’), Raphinha (Félix 71’), Lewandowski (Yamal 78’)

Bænk: Christensen, Romeu, Felix, Roque, Astralaga, Kochen, Fermín, Yamal, Fort og Cubarsí.

Mål: 1-0 Munir (12’), 1-1 Torres (55’), 1-2 Gündogan, straffe (90’)

Barca tog hul på 2024 med udekampen mod Las Palmas i ligaens 19. runde. Her havde Xavi og hans spillere brug for alle tre point, hvis afstanden op til topholdene ikke skulle øges.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der var kunne spillet få minutter af opgøret, da Cancelo gik hårdt ind i en tackling og kom til skade med det ene knæ. Han forsøgte at fortsætte, men måtte lade sig udskifte få minutter senere. Det betød at Andreas Christensen kom på banen i stedet. Det catalanske forsvar var slet ikke kommet på plads minuttet efter og det udnyttede Las Palmas til en 1-0 scoring. Det var den tidligere Barca-spiller Munir der sendte bolden i nettet på oplæg af en anden tidligere Barca-spiller Sandro. Her så Barca-defensiven ikke god ud.

Barcas spil var langsommeligt og selvom Las Palmas modigt stod højt på banen og efterlod meget plads bagude, var det ikke noget catalanerne evnede at udnytte. Det manglede idéer og initiativ i det catalanske opspil og hjemmeholdet havde ingen problemer med at afvise hvad der kom. Midt i halvlegen var Las Palmas tæt på igen, men Peña afværgede til hjørne. Få minutter efter var det farligt igen, da Sandro sendte et skud på ydersiden af stolpen. Intet kørte for Barca og ude på sidelinjen kunne man se en tydeligt frustreret Xavi.

Først i det 32. minut lykkedes det Barca at fange Las Palmas med en bold i dybden, så Sergi Roberto fik frit løb mod mål, men i stedet for at afslutte selv, forsøgte han forgæves at finde Torres. Problemerne for Barca fortsatte halvlegen ud og spillerne virkede nærmest opgivende og modløse. Intet lykkedes for catalanerne og de måtte gå til pause uden at have haft et eneste skud på mål i de første 45 minutter.

Barca indledte anden halvleg ligeså langsomt som de havde sluttet den første, men i det 51. minut kom de til deres første afslutning i kampen, da Raphinha sendte et langskud langt over mål. I det 55. minut fik Barca-spillerne endelig noget at glæde sig over, da bolden lidt tilfældigt faldt ned for fødderne af Sergi Roberto i feltet, hvorefter han spillede den videre til Ferran Torres. Han trillede den køligt i nettet til en 1-1 udligning. Scoringen skabte lidt optimisme i det catalanske spil og lige uret rundede en time, blev De Jong sat op til en god mulighed, men han sløsede med sin afslutning.

Barca var ved at få et overtag og Las Palmas kom under pres. Det var mere fart i det catalanske spil og der var flere gange optræk til noget farligt, men de afgørende indlæg eller pasninger missede. Til gengæld virkede genpresset godt og det betød, at hjemmeholdet ikke var meget på bolden. Efter 71 minutter blev Yamal og Félix sendt på banen i stedet for Raphinha og noget overraskende Lewandowski, der meget sjældent bliver taget ud. Det lykkedes for Las Palmas at løsne sig fra Barcas pres og et kvarter før tid var de meget tæt på at bringe sig foran, da Mármol headede meget tæt forbi mål efter et hjørnespark.

I det 78. minut blev der debut til Vitor Roque, da han afløste Torres. Også Fermín kom på banen i stedet for Sergi Roberto. Efter blot to minutter på banen var Roque tæt på at udnytte en stor fejl af hjemmeholdets forsvar, men målmanden pillede bolden fra brasilianeren. Barca fik igen presset Las Palmas tilbage, men det kneb med at komme til afslutninger. Netop som kampen var gået ind i overtiden, sendte Félix et skud af sted som målmanden reddede. Gündogan ville heade riposten i nettet, men han blev skubbet i ryggen og dommeren dømte straffe og gav rødt kort til Skingraven. Gündogan sparkede selv og gjorde det stensikkert til 2-1.

Las Palmas var tvunget til at satse og det gav Barca en kæmpe mulighed i det 6. tillægsminut, hvor Roque sendte bolden tæt forbi mål. Mere skete der ikke og dermed fik Barca de tre livsvigtige point, men det skete efter en kamp der havde budt på store problemer for catalanerne.