© Getty Images
// Gamper // Tottenham

FC Barcelona: Ter Stegen (Peña 61’), Koundé, Araujo (Sergi Roberto 32’), García (Fermin López 79’), Balde (Alonso 61’), Romeu (Yamal 79’), De Jong, Gavi (Gündogan 61’), Pedri (Abde (61’), Raphinha (Torres 61’), Lewandowski (Fati 61’)

Bænk: Peña, Astralaga, Dest, Alonso, Martínez, Lenglet, Christensen, Sergi Roberto, Gündogan, Ansu Fati, Ferran Torres, Abde, Fermín López, Alex Valle, Yamal, Alarcón

Mål: 1-0 Lewandowski (3’), 1-1 Skipp (24’), 1-2 Skipp (36’), 2-2 Torres (81’), 3-2 Fati (90’), 4-2 Abde (90’)

Barca mødte Tottenham i det traditionsrige Trofeu Joan Gamper, der har til formål at præsentere holdet for tilhængerne. Kampen blev spillet på Estadi Olímpic Lluis Companys, der bliver Barcas hjemmebane mens Spotify Camp Nou bliver bygget om.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art

Kampen fik en perfekt start for Barca, for allerede i det tredje minut kom de foran. Romeu sendte Raphinha afsted med en god dyb pasning og brasilianeren fandt Lewandowski ved fjerneste stolpe og selvom vinklen blev spids, gjorde polakken det til 1-0. To minutter efter var Barca tæt på igen, da Raphinha sendte et skud tæt over mål. Barca dominerede i starten, men Tottenham kom langsomt bedre med og de havde deres første forsøg på mål efter et kvarter, hvor Ter Stegen afværgede et hovedstød fra Sánchez.

Kort efter viste Barca tænder igen, Lewandowski forsøgte sig fra distancen med et godt skud, men målmanden fik afværget med besvær. Lige efter var det Tottenham der var tæt på, men Ter Stegen stod igen hvor han skulle på forsøget fra Lo Celso. Englænderne var godt med og det gav udbytte efter 24 minutter, da Skipp udlignede til 1-1, efter at Lo Celso havde sendt bolden på stolpen. Barca havde svært ved at få ved at få spillet til at køre, men i det 26. minut var Raphinha tæt på at snyde Vicario i Tottenham-målet med et lob udefra, men målmanden kom tilbage og afværgede.

Det var efterhånden Tottenham der sad på spillet og var mest på bolden. I det 32 minut var der dårlige nyheder for Barca, da Araujo måtte forlade banen med en skade og Sergi Roberto kom ind i stedet. Problemerne forsatte for Barca, for i det 36. minut satte Skipp hovedet på et indlæg og gjorde det til 1-2. Her så Barcas defensiv ikke for god ud. Barcas spil fungerede slet ikke og der var heller ingen fart i bolden. I næstsidste minut var gæsterne tæt på igen, men Ter Stegen reddede endnu en gang sit hold. I tillægstiden var Romeu tæt på en udligning, men hans hovedstød gik tæt forbi mål. God start af Barca i første halvleg, men derefter gik de helt i stå og det blev straffet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Barca lagde ud med fornyet energi efter pausen, men uden at det gav udbytte. Tottenham virkede ikke presset og de første minutter af halvlegen var uden de store begivenheder. I det 52. minut lykkedes det for Barca at skabe noget farligt, men Lewandowski nåede lige akkurat ikke frem til pasningen fra Balde. Minuttet efter var det Tottenham der var tæt på, da Richarlison sendte et skud lige over mål. Lige inden at uret rundede en time havde Lewandowski og Pedri gode forsøg, men uden at ramme målet. Det gjorde Tottenhams Pedro Porre til gengæld i det 59. minut, men Ter Stegen hev en ny flot redning frem.

Kort efter skiftede Xavi hele seks spillere ud og det betød blandt andet at Gündogan kom på banen. Det satte straks mere gang i det catalanske spil og der kom hurtigt gode afslutninger fra Gündogan og Torres, men uden at det for alvor var tæt på. Barca sad nu solidt på spillet og jagten på en udligning blev sat ind. Det kom til afslutninger af Torres og Abde, men ind kom bolden ikke. Abde virkede meget opsat på, at vise Xavi hvad han har at byde på, for spansk/marokkaneren var meget aktiv. Den samme var Gündogan, der fordelte spillet godt fra midten.

Med 10 minutter tilbage skiftede Xavi de to unge talenter Yamal og Fermín López ind. Det gav hurtigt udbytte, for i det 81. minut lagde Lamine Yamal en fantastisk pasning frem til Ferran Torres, der sendte bolden i nettet til en 2-2 udligning. Et par minutter senere sendte Abde et godt skud af sted, som Vicario fik afværget med problemer. Lige var det Alonso der forsøgte sig på et direkte frispark, men også her leverede Vicario en flot redning. Barca holdt fast i et klart overtag og det blev belønnet netop da uret rundede de 90 minut. Først lavede Yamal en utrolig pasning ved sidelinjen, hvorefter Torres modtog bolden. Han spillede ind til Ansu Fati, der sikkert gjorde det til 3-2. Flot mål af Barca.

Dermed var det ikke slut, for Barca lukkede Gamper-festen med endnu en scoring i dommerens tillægstid. Igen var det Yamal der startede angrebet med en flot aktion, hvor bolden kom videre til Fermín López, der fandt Abde til en 4-2 scoring. Perfekt afslutning af Barca efter en noget svingende indsats, hvor de unge talenter blev afgørende.