FC Barcelona: Ter Stegen, Koundé, Christensen, De Jong, Balde (Fati 68’), Romeu (Sergi Roberto 79’), Gündogan, Gavi (Abde 68’), Pedri, Yamal (Torres 85’), Lewandowski

Bænken: Astralaga, Sergi Roberto, Garciá, Fati, Abde, Torres, Casadó, Fermín López og Kochen

Mål: 1-0 Pedri (82’), 2-0 Torres (90’)

Barca spillede sin første hjemmekamp i ligaen denne sæson på den midlertidige hjemmebane Estadi Olímpic Lluis Companys, hvor andalusiske Cádiz lagde vejen forbi. Xavi tog plads på tilskuerpladserne på grund af karantæne og derfor var det hans bror Oscar, der ledede holdet fra sidelinjen.

Helt som ventet var det Barca der tog initiativet mod et Cádiz-mandskab der havde fem mand i bagerste kæde. Hjemmeholdet spillede bolden godt rundt, men uden at det førte til noget. Først efter 10 minutters spil fik Barca afsluttet for første gang, da Koundé sendte et noget forkølet skud af sted. Barca fastholdt overtaget og efter et kvarter lykkedes det at sætte et godt angreb op, hvor Pedri kom til en helt åben hovedstødsmulighed tæt foran mål, men han afsluttede skidt.

Cádiz tog de pauser de kunne for at tage rytmen ud af kampen og Barca kæmpede med at skabe noget. Yamal var meget aktiv på højre kant, mens man ikke så meget til Lewandowski. Man skulle hen til en halv times spil, før der igen skete noget i opgøret, hvor netop Yamal blev spillet fri i feltet og afsluttede godt, han man måtte se målmanden få hånden på, så bolden strøg tæt forbi mål til hjørne.

Få minutter senere var det uhyre tæt på igen, da Pedri lagde en god pasning i dybden til Koundé, der kom helt fri, men målmanden leverede en ren refleksredning på franskmandens afslutning. Minuttet efter lavede Balde en kæmpe fejl som bagerste mand, så gæsternes Roger Martí fik frit løb mod Ter Stegens mål, men tyskeren kom godt ud og leverede en klasseredning. Barca fortsatte deres søgen efter et føringsmål og de fik muligheden i dommerens tillægstid på et frispark lige udenfor feltet, men Gündogan sendte bolden over mål. Det blev slutningen på en noget skuffende indsats af Barca de første 45 minutter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Barca lagde ud efter pausen med at skabe en god mulighed til Yamal, hvor målmanden i første omgang fik afværget, så bolden røg ud til Lewandowski, men han tøvede og så blev skuddet blokeret. Fem minutter efter var det tæt på igen, da Romeu var gået med frem og fik afsluttet, men også han fik sit skud blokeret. Minuttet efter var Cádiz tæt på at lykkes med en omstilling, men det endte med et skud forbi mål. Barca havde god fart i spillet og det var tæt på give udbytte i det 53. minut, hvor Gavi med hovedet fik drejet bolden mod mål, men han måtte se den tage overliggeren. Her manglede de sidste marginaler for hjemmeholdet.

Barca sad totalt på kampen, men i det 63. minut var Cádiz tæt på at komme foran, da Ramos totalt tørrede Christensen og sendte et skud tæt forbi mål. Midt i halvlegen skiftede Barca ud, da Fati og Abde afløste Balde og Gavi. Barca fortsatte jagten på en forløsende scoring og den kunne være kommet i det 73. minut, da Lewandowski fik hovedet på, man han ramte den dårligt. Kort efter blev Oriol Romeu afløst af Sergi Roberto. Med 10 minutter tilbage viste Abde kvalitet, da han trak fri i feltet og sendte et godt skud af sted, hvor målmanden afværgede i fuld længde. Den afslutning havde fortjent en bedre skæbne.

I det 82. minut fik Barca endelig udbytte af det klare overtag. Gündogan lagde en følt pasning frem til Pedri i feltet og han fik glidende sendt bolden i nettet til en 1-0 føring. Det skabte et jubelbrøl på Estadi Olímpic Lluis Companys. Lige efter blev Yamal afløst af Ferran Torres. Cádiz var tvunget frem på banen og det gav Barca mere plads. Det resulterede i en scoring af Fati i det 89. minut, men den blev annulleret af en snert offside på Lewandowski. Cádiz havde ikke opgivet, for kort efter havde de et godt forsøg, hvor bolden strøg tæt over Barcas mål.

Gæsternes offensive satsning blev straffet i dommerens tillægstid, hvor Lewandowski satte Torres op til en friløber mod mål og her svigtede spanieren ikke. 2-0 og så var kampen lukket. Mere skete der ikke og Barca vandt dermed opgøret på en svær aften, hvor meget ikke havde fungeret for dem.